Épületeink hosszú távú védelme érdekében

Az építkezésre használt anyagok kisebb-nagyobb mértékben porózus szerkezetűek. Ez az eltérő szerkezet határozza meg, hogy egy anyag vízzel érintkezve mennyire nedvesedik. A külső térben lévő ásványi építőanyagok károsodásának kialakulásában döntő szerepe van a víznek és a légkörben lévő vízzel oldható – ezért a vízzel együtt a pórusokba kerülő – káros anyagoknak (SO2, NOx).

A lehetséges károsodások:

Fagykár

Kisózódás

A beton korróziója

Mohák, gombák

 

 

 

 

 

Ezen károsodások esélyét tudjuk minimálisra csökkenteni a hidrofobizálás segítségével.

A hidrofobizálás azt jelenti, hogy egy felületet víztaszítóvá, vízhatlanná teszünk.

A hidrofobizáló szerek segítségével megnövelhetjük azoknak az anyagoknak az élettartamát, amelyek porózus szerkezetüknél fogva hajlamosak a nedvesedésre, így ki vannak téve az időjárás kedvezőtlen hatásainak. Ez különösen az épületeknél fontos, hiszen a felhasznált építőanyagok többsége kezelés nélkül beengedi a vizet a pórusaiba.

Az UNISIL Kft. által gyártott hidrofobizáló termékek az Aquaproof Standard és az Aquaproof koncentrátum használata lehetővé teszi, hogy a kezelt felületek élettartama meghosszabbodjon. Az Aquaproof termékek használata a kezelt felületeket ellenállóbbá teszi a faggyal és a szennyeződésekkel szemben, csökkenti a mohák és penészgombák letelepedésének lehetőségét, így nemcsak a tartósságot, de az esztétikus megjelenést is garantálja. 

AQUAPROOF koncentrátum 1 literes

Termék adatlapja és megrendelése >>

AQUAPROOF standard 5 literes

Termék adatlapja és megrendelése >>

3 db AQUAPROOF termék rendelése esetén a szállítás INGYENES!