A megrendelt áruk kiszállítását az MPL vagy a TNT futárszolgálat végzi, mely előzetes egyeztetés nélkül történik – hacsak a Vevő ezt külön nem kéri –  munkanapokon 08:00- 16:00 óra között. A Webshopban megtalálható termékek szállítási határideje változó, az átlagos teljesítési határidő 3-5 munkanap.

A szállítási díjakról a Vevő a megrendelés véglegesítése előtt tájékoztatást kap, kivéve az egyedi szállítási módot (pl. nagyobb, raklapos mennyiség esetén), ahol a rendelést követően telefonon történik az egyeztetés. A futár 1 + 1 újbóli alkalommal kísérli meg a rendelés kiszállítását. Ha az újbóli kísérletnél a megadott szállítási címen a futár senkit nem talál, úgy a rendelést az Eladónak visszaszállítja.

Az egyedi szállítási móddal történő kiszállítási esetekben az Eladó a megrendelést követően felveszi a Vevővel a kapcsolatot, tájékoztatja a szállítás költségeiről, illetve pontosítja az egyedi szállítási mód mibenlétét illetően. Ekkor a Vevőnek lehetősége van eldönteni, hogy adott feltételekkel kéri-e a rendelés kiszállítását, dönthet úgy, hogy visszalép a rendeléstől, amit káros jogkövetkezmények nélkül megtehet. Amennyiben adott feltételekkel is kéri a megrendelés kiszállítását, úgy két darab számlát fog kapni. Az egyiken a termékek ára, csomagolásának költségei szerepelnek, míg a másikon az egyeztetett, e-mailben visszaigazolt szállítási költség kerül feltüntetésre.

A szállítástól való elállás

A Webshop köteles tájékoztatni a Vevőt, amennyiben a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésre vagy a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani.